Blogs

Blogs over mijn leven, over mijn inspiratiebronnen en over de boeken die ik lees.

Tao Te Tjing..., het boek over vrede en vreugde

Het boek over vrede en vreugde

/
"Tao Te Tjing..., het boek over vrede en vreugde" van Roeland Schweitzer en George Burggraaff. Speciaal voor kinderen en andere volwassenen!
Ram Tzu..., wie zoekt zal niet vinden

Ram Tzu…, wie zoekt zal niet vinden

/
Dit boekje met de bijzondere titel 'Wie zoekt zal niet vinden' bevat teksten van Ram Tzu. Confronterende teksten. Ben jij daar klaar voor?
Meinze Jochum Hettinga

Meinze Jochum Hettinga

/
Dit verhaal gaat over Meinze Jochum Hettinga. En tot mijn spijt..., de laatste zin van dit verhaal is niet: "En hij leefde nog heel lang en heel gelukkig."
Wat je bezit is op weg naar anderen

Wat je bezit is op weg naar anderen

/
Ik kreeg ooit een kaart van een verre vriend. Er stond een bescheiden zinnetje op. "Wat je bezit is op weg naar anderen". Bezit zorgt ook voor angst. Om je bezit kwijt te raken.
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Haemin Sunim…, dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

/
Ik kan je niet vertellen wat hét lesboek is voor een fijn leven. Maar ik kan wel één lesboek met je delen. "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van Haemin Sunim.
Stertselen

Stertselen

/
Ik hou van bijen. En ik houd bijen. Als je het de bijen gaat vragen zullen ze niet antwoorden dat ik hun eigenaar ben, maar ik mag graag het idee hebben dat het mijn eigen bijen zijn.
De wabi-sabi filosofie

De wabi-sabi filosofie

/
Wabi-sabi staat voor de Japanse esthetiek en kijk op de wereld, gericht op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid. Acceptatie is echter een ding in onze maakbare wereld.
Quotes uit de film Ghost Dog

Quotes uit de film Ghost Dog

/
In de film Ghost Dog worden diverse quotes gebruikt uit de Hagakure, een handboek voor de opleiding tot samoerai. In dit blog vind je alle inspirerende quotes op een rij.
Tao van Poeh van Benjamin Hoff

Tao van Poeh van Benjamin Hoff

/
Wil je op een hele leuke manier kennismaken met het Taoïsme? Dan kan ik je het boekje "Tao van Poeh" van Benjamin Hoff van harte aanbevelen. Met de tekeningen van E. H. Shepard!
De speech uit The Great Dictator

De speech uit The Great Dictator

/
Ik kwam een bijzonder emotionele en krachtige speech tegen. Later bleek deze speech van Charlie Chaplin te zijn, uit de film "The Great Dictator". Ik heb deze speech voor je vertaald.
Bijen houden

Bijen houden

/
Ik ben niet allergisch voor bijensteken. Hoe ik daarachter ben gekomen? Ik heb een workshop “Bijen houden” gevolgd bij De Rietnymf. Onder begeleiding van imker Auke Kuiper.
Plastic als afval

Plastic als afval

/
Wij mensen kunnen of willen zelfs niet meer zelf na hoeven denken. We laten dat veel liever over aan instanties als onze overheid. En we laten het zelf nadenken steeds meer los.
Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

/
Op diverse plekken op mijn site kom je het woord "Reiki" tegen. Ik neem graag de moeite om een korte introductie over wat Reiki in mijn ogen is, met je te delen.
Dier en Nu van Eckhart Tolle

Dier en Nu van Eckhart Tolle

/
Ik werd door een lieve collega op een prachtig boekje gewezen..., "Dier en Nu" van Eckhart Tolle. De beschrijving bij de titel van het boekje is "leer van je huisdier om in het nu te zijn".
Muziek en leven van Alan Watts

Muziek en leven van Alan Watts

/
In de wereld van de muziek is het slotakkoord beslist niet het hoogtepunt van de compositie. Anders zouden de snelste dirigenten natuurlijk het meest populair zijn.
Aikido is wuwei

Aikido is wu wei

/
Mensen hebben er in een sportschool veel bloed, zweet en tranen voor over om er goed uit te zien en fit te worden. Ik geef ze groot gelijk. Een fit lijf heeft veel voordelen.
Geen nieuws meer

Geen nieuws meer

/
Ik merk het bij iedereen die ik tegenkom. Op de standaard vraag "hoe gaat het" wordt bijna per definitie "druk" geantwoord. Want we hebben het heel druk met z'n allen.
Lilian Jackson Braun

Lilian Jackson Braun

/
Ik weet niet of jij het begrip "Bibliobus" kent. Ik ben tot in mijn 23ste levensjaar opgegroeid in een klein dorpje met maximaal 260 inwonende zielen, onder de rook van Franeker.